В помощ на пострадалите от заметресението в Турция и Сирия

Според американската антроположка Маргарет Мийд (1901-1978 г.), човешката цивилизация не е започнала, когато са били измислени риболовни кукички, грънци, сечива и прочее. При разкопки е била намерена праисторическа кост със следи от счупване и впоследствие зарастване. За нея, това означавало, че някой се е грижел за този човек дни наред, докато счупването зарасне. Това явление го няма в животинския свят, защото животните не си помагат по този начин и ако някое си счупи крака, то просто е обречено да умре. Да помогнеш на друг човек в труден за него момент – това е постъпка, от която започва цивилизацията, заключава Мийд.

Ситуацията със земетресението в Турция и Сирия показва колко права е била г-жа Мийд, защото огромен брой хора от цял свят показаха съпричастност и взаимопомощ с пострадалите от това ужасно земетресение.

Не направиха изключение и членовете на „Българската асоциация на корабните брокери и агенти“ (БАКБА), които добавиха още една капка към огромния поток от помощи, но това не е най-важното. По-важното е, че бе проявена съпричастност, състрадание и милосърдие в толкова важен момент за онези хора там. И още по-важното е, че с този жест се дава пример, който и други да последват, ако все още не са го направили.

С тъга към загиналите и със състрадание в сърцата към оцелелите в тази катастрофа!

Договор БЧК